Wereldsteden "het beste van de verschillende continenten"
Home » Kaapstad - Zuid-Afrika

Kaapstad   -   Zuid-Afrika


Kaapstad, wie kent deze prachtige stad niet. Door veel mensen wordt beweerd dat deze prachtige stad met zijn ligging in het zuiden van het Afrikaanse continent de mooiste natuurlijk ligging van heel de wereld heeft. En dit is zeker niet ver bezijden de waarheid.

Vakantiehuis huren in Zuid-Afrika ? Klik hier voor het aanbod

Kaapstad is de meest bekende stad van Zuid-Afrika en heeft door zijn ligging aan de uiterste zuidkant van dit land ook wel de bijnaam dat het het mooiste uiteinde van de wereld is.
Het heeft ook veel te bieden. Er zijn verschillende culturen en prachtige flora en fauna. Het heeft zijn ligging aan de Atlantische Oceaan, en deze zee speelt ook een belanrijke rol in het leven van de Zuid-Afrikanen.  Het strand is een belangrijk ontmoetingsplaats voor de lokale mensen, vooral de jongeren hebben hier voor hun deel zijn of haar sociale leven. De zee herbergt veel haaien en je kunt als toerist dat ook met een boot de zee op en dan met een kooi je in het water laten zakken. U kunt dan dit immense roofdier van heel dichtbij bekijken. Wel wat willen zien maar is dit toch een stap te ver voor u. Geen nood, een andere populaire trip is een excursie naar Robbeneiland. Vanaf de Tafelberg ziet u dit eiland al liggen. Het is wereldberoemd doordat Nelson Mandela hier 26 jaar van zijn leven in gevangenschap heeft doorgebracht.


Kaapstad Tafelberg


De Tafelberg mag uiteraard zelf niet ontbreken als u in Kaapstad bent. Doe dit bij voorkeur op een onbewolkte dag. U heeft dan op een hoogte van 1087 meter hoog een magnifiek uitzicht op de stad. Ook een wandeling om de Tafelberg zelf mag niet ontbreken. Er is een unieke flora aanwezig op deze berg. U kunt door middel van een kabelbaan naar de het plateau bovenaan de berg worden gebracht. Voor de sportieve mensen is het ook mogelijk zelf de weg naar het hoogste punt van de Tafelberg af te leggen. Er zijn diverse wandelpaden. Maar pas op u zult niet de eerste zijn die verongelukt bij de wandeling naar boven toe.
Ook de binnenstad van Kaapstad heeft veel mooie dingen om te bezichtigen. Het gemeentehuis bijvoorbeeld is een prachtige stukje oude architectuur. Ook een oud V.O.C. kasteel is een bezichtiging meer dan waard. Er zijn ook een aantal prachtige gerestaureerde wijkjes waar het leuk rond lopen is. Ook zijn er diverse leuke marktjes waar u leuk kunt rondsnuffelen. Ook de kunstscene is goed aanwezig in Kaapstad. Zowel goedkope als duurdere kunst is er te vinden. En het verschillende aanbod is zeer divers te noemen.

Uitgaan kan ook prima in Kaapstad. Long Street is een straat met tientallen restaurantjes, kroegen en clubs. Je kunt hier heerlijk eten en prima uitgaan. Ook de prijzen zijn allezins behoorlijk.
Een ander uitgaansgebied is het Victoria en Alfred Waterfront. Dit is een nieuw opgezet winkel- en uitgaansgebied midden in het havengebied. Er zijn nog een aantal oude loodsen en werkplaatsen intact gebleven die zijn prachtig gerestaureerd en doen tegenwoordig dienst als galerie, winkel, museum of restaurant.

Kaapstad gemeentehuis


Er is helaas ook een keerzijde in Kaapstad alsmede rest van Zuid-Afrika. Namelijk uw persoonlijke veiligheid. Dit heeft te maken met de Apartheid en de problemen die hier uit zijn voorgevloeit. De apartheid is natuurlijk een aantal jaren geleden afgeschaft maar de littekens zijn nog overal zichtbaar. De blanke mensen overheersen in de binnenstad en de donkere Afrikanen zijn dikwijls aangewezgen op de voorsteden en buitenwijken van Kaapstad. Vooral in de buitenwijken de zogenaamde Townschips is het leven niet altijd even makkelijk. Het is voor u als toerist dan ook niet raadzaam een township in te gaan. Dit is wel mogelijk door middel van een excursie. U gaat dan met enkele bewoners van een township mee op een tour. U krijgt hier een hele andere indruk van Zuid-Afrika.
Ook is het niet raadzaam om in het donker alleen op pad te gaan door Kaapstad. Als u bijvoorbeeld van uw hotel naar Victoria en Alfred Waterfront wilt gaan, dan raden wij u absoluut een taxi aan.
Een bezoek brengen aan Kaapstad is geen enkel probleem u moet simpelweg goed nadenken wat u wilt gaan doen in de stad en hoe u dit wilt gaan doen.


Kasteel Voc Kaapstad


De stad komt steeds meer in de belangstelling van de rest van de wereld en de inwoners zijn ook bijzonder gastvrij en erg behulpzaam. Maar Kaapstad is net zoals de rest van Zuid-Afrika bezig om een omslag te maken naar het strenge regime wat er jarenlang is geweest. Dit proces is ook in ontwikkeling maar gaat met horten en stoten. Laat u dit niet weerhouden om een bezoek aan deze prachtige stad te maken. Want Kaapstad is het meer dan waard.


Kaapstad strand Zuid-Afrika
Ook de omgeving van Kaapstad heeft veel te bieden. Wat te denken van Boulders Beach, hier waggelen honderden pinguins rondt.
Veel bekender en zelfs wereldberoemd is de Stellenbosch wijnregio. Met zijn prachtige oude architectuur en schitterende wijnhuizen die zich door deze hele regio heen bevinden.Hieronder enkele gerelateerde website's met meer informatie over Kaapstad en Zuid-Afrika :

http://afrika.startpagina.be 
http://afrika.jouwpagina.eu
http://afrika.2link.be 
http://kaapstad.startpagina.be